Φροντίδα Υγείας

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Οι χειρότερες ημέρες για να ζυγίζεται μία γυναίκα

Για πολλές γυναίκες το ζύγισμα είναι μια συνηθισμένη στιγμή της κάθε ημέρας τους. Ωστόσο η ζυγαριά δεν λέει πάντα την αλήθεια, καθώς το βάρος μπορεί να επηρεάζεται παροδικά και από κάποιους άλλους παράγοντες όπως οι ορμόνες και τα υγρά.

Κατά συνέπεια, ημέρες που αυτά δεν είναι και στα πολύ καλά τους, το βάρος αυξάνεται ραγδαία.

Ας δούμε κάποιες από αυτές :

  •  Λίγο πριν και κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών της περιόδου. Οι χειρότερες ημέρες για ζύγισμα. Οι κατακρατήσεις είναι στα φόρτε τους και το βάρος μπορεί να ανέβει από μισό μέχρι και δύο κιλά.

  •  Μετά από βραδινό φαγητό εκτός σπιτιού ή delivery. Αν το πρωί μετά από μια έξοδο για φαγητό ή την κατανάλωση στο σπίτι φαγητού από έξω πάτε να ζυγιστείτε, το σοκ θα είναι μεγάλο. Η περιεκτικότητα αυτού του φαγητού σε αλάτι θα επηρεάσει σίγουρα τα υγρά και το ζύγισμά σας.

  •  Ποτέ ζύγισμα μετά από πατατάκια. Όσο κι αν σας φαίνεται αστείο, αν φάτε το βράδυ πατατάκια και την επόμενη ημέρα ζυγιστείτε, το αλάτι που πήρατε από αυτά θα επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό το ζύγισμά σας

  •  Μετά από κανονικό γεύμα αργά το βράδυ. Αν φάτε αργά, πολύ πιο δύσκολα ο οργανισμός θα μεταβολίσει την τροφή, με αποτέλεσμα το επόμενο πρωί να είναι επηρεασμένο και το βάρος σας.

  •  Όταν παίρνετε αντιφλεγμονώδη ή αντιβιώσεις. Τέτοιου τύπου φαρμακευτικές αγωγές μπορεί να οδηγήσουν σε κατακράτηση υγρών και επίσης να κάνουν τη ζυγαριά να είναι πολύ σκληρή μαζί σας.


Πηγή : www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου