Φροντίδα Υγείας

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Στοματικό σεξ : Το καλύτερο γιατρικό για...



Έρευνα του κρατικού πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης σχετικά με την επίδραση του στοματικού έρωτα στην ψυχολογική υγεία των γυναικών φέρνει... ικανοποίηση σε άντρες και γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Για τις ανάγκες της έρευνας, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior, οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις 293 γυναικών. Συγκέντρωσαν στοιχεία για την σεξουαλική τους ζωή και την πνευματική τους υγεία και ευτυχία.

Διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που επιδίδονταν σε στοματικό σεξ με τους ερωτικούς συντρόφους τους ήταν πιο ευτυχισμένες και ικανοποιημένες με την ζωή τους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το αντρικό σπέρμα περιέχει χημικές ουσίες, οι οποίες όχι μόνο βελτιώνουν την ψυχική διάθεση, αλλά βοηθούν τις γυναίκες να έχουν καλύτερο ύπνο και να αναπτύξουν περισσότερο τα συναισθήματα αγάπης προς τον σύντροφό τους.

Συγκεκριμένα, το αντρικό σπέρμα περιέχει :

  •  κορτιζόλη, η οποία αυξάνει τα συναισθήματα αγάπης και συντροφικότητας

  •  οιστρόνη και οξυτοκίνη, ορμόνες που βελτιώνουν την ψυχολογική διάθεση

  •  θυροτροπίνη, ορμόνη η οποία βοηθάει να καταπολεμήσει ο οργανισμός την κατάθλιψη, όπως και η σεροτονίνη

  •  μελατονίνη, η οποία βοηθάει τη γυναίκα να έχει καλύτερης ποιότητας ύπνο

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι γυναίκες που δεν επιδίδονταν σε στοματικό σεξ παρουσίαζαν όμοια συμπτώματα κατάθλιψης με εκείνες τις γυναίκες που απείχαν εντελώς από κάθε σεξουαλική επαφή.


Πηγή : www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου