Φροντίδα Υγείας

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Οκτώ μυστικά για να μην "κολλήσετε" αυτόν το χειμώνα!



Μόλις τέσσερις ώρες είναι αρκετές για να «εμφανιστούν» ίχνη μολυσματικού ιού σε αντικείμενα και επιφάνειες που βρίσκονται σε δημόσιους χώρους, σύμφωνα με μία έρευνα που πραγματοποίησαν ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

Δεν είναι, λοιπόν, και πάρα πολύ δύσκολο να «κολλήσετε», ιδιαίτερα αν συγχρωτίζεστε με πολλά άτομα ή κυκλοφορείτε συχνά σε δημόσιους χώρους.

Δείτε τι κάνετε για να προστατευθείτε!

Πίνετε τσάι με λεμόνι και μέλι!

Οι ατμοί που αναδύονται από μία κούπα τσαγιού διεγείρουν τα τριχοθυλάκια στα ρουθούνια, το λεμόνι επιδρά στη βλέννα, ενώ το μέλι είναι αντιβακτηριακό.


Βεβαιωθείτε ότι προσλαμβάνετε αρκετή πρωτεΐνη!

Δίαιτες φτωχές σε πρωτεΐνες μειώνουν την αποτελεσματικότητα της δράσης του ανοσοποιητικού συστήματος.


Μην ακουμπάτε αν δεν σκουπίσετε!

Σε δημόσιους χώρους όπως τα γυμναστήρια, φροντίζετε να καθαρίζετε τις επιφάνειες με τις οποίες θα έρθετε σε επαφή με αντιβακτηριδιακά μαντιλάκια.


Καθαρίζετε μόνοι σας τον χώρο που εργάζεστε!

Ακόμη και αν όλα μοιάζουν καθαρά, το μόνο σίγουρο είναι κρύβουν πολλά μικρόβια, ιδιαίτερα αν έρχεστε σε επαφή με πολύ κόσμο.


Βότκα για να απολυμαίνετε τα χέρια σας!

Αν δεν έχετε απολυμαντικό χεριών, μερικές σταγόνες βότκα είναι εξίσου αποτελεσματικές.


Μην εισπνέετε… εκπνεύστε!

Όταν βρίσκεστε κοντά σε κάποιον που βήχει η φτερνίζεται, μην εισπνέετε αέρα, αλλά εκπνεύστε σταθερά μέχρι να απομακρυνθείτε.

Μη χρησιμοποιείτε όποιο στυλό βρείτε μπροστά σας!

Και μόνο να σκεφτείτε πόσοι μπορεί να έχουν χρησιμοποιήσει ένα στυλό σε μία δημόσια υπηρεσία θα καταλάβετε πόσα μικρόβια έχει. Καλό θα είναι, λοιπόν, να έχετε μαζί σας το δικό σας στυλό.


Καθαρίζετε το κινητό και τα κλειδιά σας συχνά!

Πρόκειται για δύο αντικείμενα που χρησιμοποιούμε αρκετά συχνά, τα ακουμπάμε σε επιφάνειες που δεν γνωρίζουμε κατά πόσο είναι καθαρές, άρα είναι δυνατό να φέρουν πληθώρα μικροβίων.

Πηγή: www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου