Φροντίδα Υγείας

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Λάθη που κάνετε στη διατροφή σας και δεν χάνετε βάρος


Τρώτε λιγότερο αλλά δεν χάνετε

Προσπαθείτε να αδυνατίσετε και νιώθετε σύγχυση; Αν προσπαθείτε πολύ αλλά τα αποτελέσματα στη ζυγαριά δεν φαίνονται μπορεί ενδεχομένως να σαμποτάρετε τον εαυτό σας παρά τις καλές σας προθέσεις.
Ακολουθούν λάθη που ενδεχομένως κάνετε και που σας στερούν το χαμηλό βάρος.

Δεν κοιμάστε επαρκώς

Μπορεί να θέλετε να πηγαίνετε στο γυμναστήριο αλλά για να χάσετε βάρος χρειάζεται επίσης να κοιμάστε.
Ο ανεπαρκής ύπνος, ιδιαίτερα αν κοιμάστε λιγότερο από 5 ή 6 ώρες τη νύχτα μπορεί να επιβραδύνει το μεταβολισμό και να προκαλέσει ορμονικές αλλαγές που βλάπτουν τις προσπάθειες απώλειας βάρους.
Η κούραση σας κάνει επίσης να τρώτε περισσότερο. Πρόσφατη έρευνα ανακάλυψε ότι άνθρωποι που έχουν έλλειψη ύπνου καταναλώνουν 500 επιπλέον θερμίδες την ημέρα.

Ασκείστε πολύ

Η άσκηση είναι σημαντική αλλά αν την κάνετε σε υπερβολικό βαθμό μπορεί να έχει μειονεκτήματα.
Ειδικός σημειώνει ότι οι άνθρωποι πιστεύουν ότι αν ασκούνται θα χάσουν βάρος με μαγικό τρόπο και στη συνέχεια νιώθουν σύγχυση.
Στην πραγματικότητα, περίπου το 80% του χρόνου δίαιτας και ενέργειας θα πρέπει να εστιάζεται στη διατροφή κα το 20% στην άσκηση.

Μην υπερβάλλετε με τα υγιεινά τρόφιμα

Επειδή μια τροφή είναι υγιεινή δεν σημαίνει ότι μπορείτε να τρώτε μεγάλη ποσότητα από αυτή.
Η αλλαγή από το άσπρο ψωμί στο ολικής αλέσεως, η κατανάλωση ξηρών καρπών αντί για τσιπς, η χρήση ελαιόλαδου αντί για βούτυρο είναι υγιεινές αλλαγές. Ωστόσο δεν είναι υποκατάστατα με χαμηλές θερμίδες, επομένως ο έλεγχος της μερίδας είναι το κλειδί.

Είστε μοναχικός

Έρευνες δείχνουν ότι η στήριξη από φίλους και την οικογένεια αυξάνει την πιθανότητα απώλειας βάρους στις γυναίκες.
Αν δεν μπορείτε να λάβετε αυτό που έχετε ανάγκη από τους κοντινούς σας αναζητήστε άλλα είδη στήριξης, όπως συμβουλές από διαιτολόγο ή ενθάρρυνση από ανθρώπους στο διαδίκτυο.

Ποτέ δεν τρώτε σνακ

Για να κρατήσετε το μεταβολισμό σας στο υψηλότερο σημείο χρειάζεται να τρώτε κάθε 3 -4 ώρες.
Οι άνθρωποι νομίζουν ότι χρειάζεται να τρώνε λιγότερο συχνά, αλλά χρειάζεται να τρώνε περισσότερο συχνά σε μικρότερες ποσότητες, συμβουλεύει ειδικός.

Δεν κρατάτε ημερολόγιο

Μεγάλης κλίμακας έρευνα, ανακάλυψε ότι η τήρηση ημερολογίου τροφών διπλασιάζει την ποσότητα βάρους που χάνουν οι συμμετέχοντες.
Ερευνητές εικάζουν ότι απλώς το να γράφετε αυτά που τρώτε σας κάνει πιο υπεύθυνους και μειώνει τις ημερήσιες θερμίδες σας.

Δεν σας αρέσει το νερό

Η αντικατάσταση του νερού με αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη, ακόμα χυμούς, μπορεί να κάνει τη διαφορά στον καθημερινό αριθμό θερμίδων.
Η κατανάλωση νερού μπορεί ενδεχομένως να σας βοηθήσει στη ρύθμιση της όρεξης.
Σε έρευνα, άνθρωποι που έπιναν 2 ποτήρια νερό πριν το γεύμα κατανάλωναν μέχρι 90 θερμίδες λιγότερες.

Παραλείπετε το πρωινό

Υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι άνθρωποι που καταναλώνουν πρωινό τείνουν να έχουν πιο υγιές βάρος, επομένως αρχίστε σωστά την ημέρα βρίσκοντας χρόνο για πρωινό.
Ειδικοί δηλώνουν ότι πρωινό με δημητριακά ολικής αλέσεως είναι μια από τις καλύτερες επιλογές.

Μισείτε τη μαγειρική

Τα γεύματα στα εστιατόρια συχνά περιέχουν περισσότερες θερμίδες σε σχέση με τα γεύματα που παρασκευάζονται στο σπίτι, επομένως φορέστε την ποδιά σας και ετοιμάστε ορισμένες υγιεινές συνταγές.
Όταν τρώτε έξω σκεφτείτε την πιθανότητα να ζητήσετε από τον σερβιτόρο να σας σερβίρει τη μισή μερίδα και να σας δώσει την υπόλοιπη για το σπίτι.


Πηγή : www.iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου