Φροντίδα Υγείας

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Οι δέκα εντολές για λευκά δόντια!



Ένα φωτεινό χαμόγελο, σας κάνει να δείχνετε νεότεροι, πιο φρέσκια, πιο όμορφη και ο κατάλογος συνεχίζεται.  Εδώ θα δείτε τις δέκα εντολές για να κάνετε τα δόντια σας κάτασπρα!

1. Βουρτσίστε τα δόντια σας με το σωστό τρόπο
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ο τρόπος που οι περισσότεροι άνθρωποι βουρτσίζουν τα δόντια τους αφαιρεί το σμάλτο, με αποτέλεσμα τα δόντια να γίνονται κίτρινα με την πάροδο του χρόνου.
Κατ 'αρχάς, αν χρησιμοποιείτε μια ηλεκτρική ή χειροκίνητη οδοντόβουρτσα, βεβαιωθείτε ότι έχει μαλακό κεφάλι. Οι σκληρές βούρτσες είναι σαν γυαλόχαρτο στο σμάλτο σας. Στη συνέχεια, αν ξοδεύετε μόνο μερικά δευτερόλεπτα για να βουρτσίζετε τα δόντια σας, ήρθε η ώρα να τους δώσετε λίγο χρόνο. Η American Dental Association συνιστά βούρτσισμα για δύο λεπτά τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα-απαλά. Αν τρίβεται τα δόντια σας όπως το τηγάνι, όχι μόνο θα καταστρέψετε το σμάλτο σας, αλλά είναι κακό και για τα ούλα σας.


2. Χρησιμοποιείτε μια λευκαντική οδοντόκρεμα
Επιλέξτε μια η οποία χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό υπεροξειδίου του ασβεστίου και μαγειρική σόδα για να διαλύσει τους λεκέδες απαλά ενώ ταυτόχρονα να ενισχύει την αδαμαντίνη.


3. Χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα
Όταν πλένετε τα δόντια σας με μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα, το πλύσιμο πρέπει να διαρκεί δύο λεπτά - όπως ακριβώς και με μια συμβατική οδοντόβουρτσα. Η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα δεν φθάνει καλά στα ενδιάμεσα κενά μεταξύ των δοντιών. Αυτά πρέπει να καθαρίζονται επιπλέον με οδοντικό νήμα ή με ένα μεσοδόντιο βουρτσάκι. Δεν χρειάζεται να κινείτε επιπλέον την ηλεκτρική οδοντόβουρτσα με το χέρι. Απλώς την κρατάτε απαλά επάνω στο κάθε δόντι. Το πλύσιμο των δοντιών σας γίνεται (σχεδόν) αυτόματα. Η κεφαλή της οδοντόβουρτσας πρέπει να αντικαθίσταται μόλις οι τρίχες φθαρούν, περίπου κάθε τρεις μήνες. Όταν πρόκειται να ταξιδέψετε μην ξεχνάτε τη βάση φόρτισης, διαφορετικά δεν θα μπορείτε να φορτίσετε την οδοντόβουρτσά σας.

Επαρκής διάρκεια καθαρισμού : Μια καλή ηλεκτρική οδοντόβουρτσα δίνει ένα ηχητικό σήμα όταν συμπληρώσετε τον προβλεπόμενο χρόνο πλυσίματος των δοντιών. Σε κάθε διαδικασία καθαρισμού ηχούν τέσσερα ακουστικά σήματα – ένα για κάθε τεταρτημόριο του στόματος.


4. Ανοίξτε ένα μπουκάλι από υπεροξείδιο του υδρογόνου
Ο συνδυασμός από μαγειρική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου λειτουργεί πραγματικά.
Ανακατέψτε μαζί ένα μέρος του υπεροξειδίου του υδρογόνου και  δύο μέρη μαγειρική σόδα, και βουρτσίστε.


5. Δοκιμάστε ένα πακέτο λεύκανσης στο σπίτι
Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα με τη λεύκανση στο σπίτι, είναι η ευαισθησία και ο ερεθισμός των ούλων.Τα προϊόντα που υπόσχονται αποτελέσματα μέσα σε μερικές ώρες συχνά περιέχουν ένα υψηλό ποσοστό του υπεροξειδίου του καρβαμιδίου (μια χημική ουσία που αλλάζει σε υπεροξείδιο του υδρογόνου όταν χτυπά τα δόντια σας), η οποία μπορεί να ερεθίσει τα ευαίσθητα δόντια και ούλα. Μπορείτε όμως να βρείτε ένα προϊόν που να  μην περιέχει υπεροξείδιο περισσότερο από 10 τοις εκατό. Τα δόντια σας θα ασπρίζουν κατά τη διάρκεια μιας περιόδου δύο ή περισσότερων εβδομάδων.


6. Αποφύγετε τα τρόφιμα και τα ποτά που αφήνουν λεκέδες
Βασικά, κάτι που μπορεί να λεκιάσει ένα λευκό πουκάμισο, 'όπως ο καφές, το τσάι, το κόκκινο κρασί, τα αναψυκτικά τύπου κόλα, μπορεί επίσης να λεκιάσουν τα δόντια σας.


7. Καθαρίστε με νερό τους λεκέδες 
Το κόκκινο κρασί δεν είναι ο μόνος ένοχος, όταν πρόκειται για την χρώση των δοντιών σας. Μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο Johannes Gutenberg στο Mainz της Γερμανίας, διαπίστωσε ότι τα υψηλά επίπεδα οξέων στο λευκό κρασί βλάπτει προσωρινά το σμάλτο, κάνει τα δόντια αδύναμα και ιδιαίτερα ευάλωτα σε λεκέδες. Το βούρτσισμα αμέσως μετά την κατανάλωση του μπορεί να επιδεινώσει τη ζημιά από τη στιγμή που ουσιαστικά γίνεται άλεση των οξέων του κρασιού. Τα καλά νέα είναι ότι το σάλιο σου θα βοηθήσει το σμάλτο σας, αν του δώσετε μια ευκαιρία.

Έτσι, αντί για το βούρτσισμα αμέσως, περιμένετε μισή ώρα για να δώσετε στο σάλιο σας την ευκαιρία να εργαστεί, και να κυνηγήσει το όξινο με ένα ποτήρι νερό για να ξεπλυθούν τα οξέα. Το πόσιμο νερό είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε.


8. Τρίψτε βαζελίνη στα δόντια σας
Τρίψτε 100% αγνή βαζελίνη στα δόντια σας. Όχι μόνο θα κρατήσει τους λεκέδες από το κραγιόν μακριά, αλλά δημιουργεί και ένα προστατευτικό φράγμα ενάντια στο φαγητό και τους λεκέδες από κρασί.


9. Φοράτε κραγιόν με μπλε βάση
Όπως με τα περισσότερα πράγματα, το μακιγιάζ βοηθά και εδώ. Επιλέξτε ένα κραγιόν με μπλε βάση, όπως το κόκκινο του κερασιού, το κρασί, ή αποχρώσεις μούρου.


10. Συμβουλευτείτε τον ειδικό
Η συντομότερη διαδρομή για να κάνετε τα δόντια σας περλέ λευκά, εάν τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα, είναι να πάτε προς την καρέκλα του οδοντιάτρου σας. Με το συνδυασμό του υπεροξειδίου και το φως LED, θεραπείες, όπως η Philips Zoom WhiteSpeed ​​μπορεί να κάνει τα δόντια σας μέχρι οκτώ αποχρώσεις λευκότερα σε 45 λεπτά (Για λιγότερο έντονη λεύκανση που είναι επίσης εύκολο για το πορτοφόλι σας, μια μόνο συνεδρία των 20 λεπτών μπορεί να φωτίσει τα δόντια ακόμη και πέντε αποχρώσεις.


Πηγή : www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου