Φροντίδα Υγείας

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Εννέα απλοί τρόποι για να γίνουμε πρότυπο για το παιδί μας!



Επιθυμία κάθε γονιού είναι να δώσει στο παιδί του μία ανατροφή βασισμένη στον σεβασμό, την υπομονή και την υπευθυνότητα. Το κάθε παιδί όμως έχει πρότυπο τον ίδιο του το γονέα. Θέλετε να γίνετε κι εσείς πρότυπο για το αγγελούδι σας; Σας παρουσιάζουμε 9 τρόπους!

• Κρατήστε την πόρτα ανοιχτή σε δημόσιους χώρους. Εάν είστε σε κάποιο κατάστημα παιχνιδιών, σε εστιατόριο, σε μία βιβλιοθήκη και κάνετε αυτήν την κίνηση, θα διδάξετε στο παιδί της τι πάει να πει σεβασμός.

• Φροντίστε ένα κατοικίδιο ή ένα φυτό. Αν δε θέλετε μεγάλη ευθύνη, την οποία έχουν τα ζώα, αγοράστε ένα φυτό. Δείξτε στο παιδί σας πώς το περιποιείστε καθημερινά. Πείτε του ότι χάρη στη φροντίδα σας, το φυτό μεγαλώνει μέρα με την ημέρα.

• Διάβασμα. Ακριβώς πριν τον ύπνο, πείτε στο παιδί σας ότι διαβάζετε ένα νέο βιβλίο που πήρατε από τη βιβλιοθήκη ή ένα ευχάριστο περιοδικό το οποίο όμως απευθύνεται σε έξυπνο κοινό. Θα πρέπει να του τονίσετε τα πλεονεκτήματα του διαβάσματος.

• Ώρα διασκέδασης! Πείτε στο παιδί σας ότι δεν σας ενοχλεί εάν λερωθούν τα ρούχα του την ώρα που θα παίζει. Οι ώρες του παιχνιδιού και της διασκέδασης, χρειάζονται σε καθημερινή βάση.

• Να είστε κοινωνική και να καλείτε στο σπίτι φίλους και παλιούς συμμαθητές σας από το σχολείο. Με αυτόν τον τρόπο θα περάσετε στο παιδί σας την αξία της φιλίας.

• Γυμναστείτε! Αγοράστε ένα διάδρομο για το σπίτι ή βγείτε έξω για τρέξιμο. Αν σας δει να ασκήστε θα το κάνει κι εκείνο. Μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά μιμούνται τους μεγάλους. Αναλόγως την ηλικία του, θα κάνει κι εκείνο τις ανάλογες αθλητικές δραστηριότητες.

• Να κάνετε έξυπνες αγορές. Όταν πηγαίνετε σε ένα πολυκατάστημα, να του δείχνετε το ακριβό και το φθηνό τζιν, τονίζοντάς του, ότι είναι ακριβώς το ίδιο. Απλά το ένα είναι συγκεκριμένης φίρμας και το άλλο όχι. Καλό είναι να διαχειρίζετε τα χρήματα και να κάνει κουμάντο στα οικονομικά, από μικρή ηλικία.

• Να έχετε χιούμορ. Είναι κάτι το οποίο θα θέλει να αποκτήσει το παιδί σας!

• Να φέρεστε στους ηλικιωμένους με σεβασμό. Αν είστε σε λεωφορείο, παραχωρείστε τη θέση σας σε κάποιον ηλικιωμένο. Έτσι θα μάθει το παιδί να σέβεται τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.


Πηγή : www.mothersblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου