Φροντίδα Υγείας

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

5 σημαντικοί λόγοι για να χάσεις βάρος

Οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουν ότι τα παραπανίσια κιλά, ακόμα και όταν είναι λίγα, αποτελούν κίνδυνο για την υγεία μας. Η αλήθεια όμως είναι ότι η παχυσαρκία μπορεί να "κόψει" μέχρι και 20 χρόνια από τη ζωή μας

Ευτυχώς, χάνοντας ακόμη και ένα μικρό ποσό του βάρους σας μπορείτε να μειώσετε, και μερικές φορές ακόμα και να αντιστρέψετε τον κίνδυνο αυτόν. Αν ψάχνεις για έμπνευση για να αδυνατίσεις, τότε είσαι τυχερός μιας και σήμερα θα σου δώσουμε 7 λόγους για να χάσεις κιλά ! 

Λόγος Νο. 1 - Λιγότερα κιλά σημαίνει και μικρότερος κίνδυνος για καρκίνο!
Ήξερες ότι οι παχύσαρκες γυναίκες έχουν τετραπλάσια πιθανότητα να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού και του ενδομητρίου ενώ οι παχύσαρκοι άντρες μεγαλύτερη πιθανότητα για καρκίνο του προστάτη; Επίσης, έχει βρεθεί - τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες - ότι τα περιττά κιλά αυξάνουν την πιθανότητα για καρκίνο στο νεφρό, τον οισοφάγο και το παχύ έντερο!

Λόγος Νο. 2 - Θα κρατήσεις το μυαλό σου!
Τα παχύσαρκα άτομα έχουν μέχρι και 260% μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν άνοια. Γενικά αυτό που ισχύει είναι ότι όσο μεγαλύτερη είναι η κοιλιά τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος, ίσως λόγω των ορμονών που παράγονται από το ίδιο το κοιλιακό λίπος.

Λόγος Νο. 3 - Προστάτευσε την καρδιά σου!
Όσο μεγαλύτερη είναι η κοιλιά σου τόσο μεγαλύτερος είναι και ο κίνδυνος να υποστείς καρδιακή προσβολή! Σύμφωνα με μία μελέτη στο περιοδικό Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας, οι παχύσαρκοι παθαίνουν καρδιακό κατά μέσο όρο 12 χρόνια νωρίτερα από ότι οι μη παχύσαρκοι!

Λόγος Νο. 4 - Τέλος η κατάθλιψη!
Σύμφωνα με έρευνες η κατάθλιψη είναι πιο συχνή στα άτομα με παραπανίσια κιλά. Αυτό οφείλεται σε δύο λόγους. Ο πρώτος είναι προφανής, ο παχύσαρκος βλέπει τον εαυτό του στον καθρέπτη και συχνά νιώθει άσχημα. Σε αυτό βέβαια βοηθούν και τα διάφορα "σχόλια" η πειράγματα που δέχεται από το κοινωνικό περιβάλλον.  Όμως, ο δεύτερος λόγος είναι καθαρά σωματικός, τα περιττά κιλά αλλάζουν την "χημεία" του εγκεφάλου με άμεσο αποτέλεσμα στην ψυχική μας διάθεση!

Λόγος Νο. 5 - Θα γλιτώσεις λεφτά!
Θα γλιτώσετε πολλά χρήματα και όχι μόνο από το φαγητό ! Σε γενικές γραμμές τα υπέρβαρα άτομα έχουν αυξημένη πιθανότητα να εμφανίσουν πολλές ασθένειες που όχι μόνο κοστίζουν αλλά μειώνουν σημαντικά και την ποιότητα ζωής. Μερικά παραδείγματα είναι ο καρκίνος που προαναφέραμε, ο διαβήτης τύπου 2 και η οστεοαρθρίτιδα.

Αν πήρες απόφαση να αδυνατίσεις τότε έχε υπόψιν ότι το αδυνάτισμα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μην περιμένεις να ξεκινήσεις μία δίαιτα express και να χάσεις τα περιττά κιλά μια για πάντα. Βέβαια δεν είναι και Γολγοθάς. Λίγη άσκηση, μερικές αλλαγές στην διατροφή σου και φυσικά υπομονή είναι το κλειδί για να διώξεις το λίπος μακρυά μια και καλή!


Πηγή : www.periodiko.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου